Microsoft lõpetas Windows XP ja Office 2003 toetamise käesoleva aasta aprillis. Kui Teie arvuti ja tarkvara on veel uuendamata, siis nüüd on selleks viimane aeg.


Mis on alates aprillist juhtunud?

Eesti Pangaliit selgitab 8. oktoobri pressiteates, et aegunud operatsioonisüsteemiga arvutiga pole internetipanga kasutamine enam turvaline. Enda ja oma ettevõtte rahaga toimetamine on kindlasti väärt kõige kõrgemat turvalisust.

Riigi Infosüsteemi Ameti kinnitusel ei väljastata alates 2014. aasta suvest enam ID-kaardi tarkvara uusi versioone operatsioonisüsteemile Windows XP. Viimast XP-l töötavat tarkvaraversiooni toetatakse kuni 2015. aasta juunini. XP kasutajale tähendab see, et edaspidi ei pruugi õnnestuda sisselogimine internetipanka või mõnda teise ID-kaardi abil juurdepääsetavasse veebikeskkonda.

Allikas: Eesti Pangaliidu veebileht

Küllap on turvariske teisigi, aga kahest nimetatust piisab täiesti, et aru saada arvuti uuendamise vajadusest.


Meie soovitus Windows XP ja Office 2003 kasutajatele

Soovitame osta endale uue arvuti koos uue operatsioonisüsteemiga Windows 8.1 või Windows 7.

Alternatiivina uue arvuti ostmisele tuleb kõne alla ka operatsioonisüsteemi vahetus, kuid ainult sel juhul, kui Teie arvuti on piisavalt võimas. Kuna tarkvara vahetuse kulud koos programmide ja andmete ümbertõstmisega ületavad tavaliselt uue arvuti hinda, siis meie esimene soovitus on uue arvuti soetamine.

Uus arvuti koos uue operatsioonisüsteemiga teenib Teid pikalt ja muretult ning enam ei ole vaja pead vaevata turvaaukude või tarkvara tõrgete pärast. Pealegi on uue ja kiire arvutiga töötamine palju mõnusam.

Kui soovite oma arvutit uuendada, siis palun pöörduge meie müügimeeskonna poole, saates emaili merit@merit.ee või helistades 617 7111.

Saame teha Teile soodsa ja usaldusväärse pakkumise ning aitame tarkvara ja andmete ümbertõstmisel. Oleme täiesti kindlad, et naudite uue ja kiire arvutiga töötamist.

Tasuta klienditugi
tel. 776 9333
klienditugi@merit.ee
Klienditeenindus ja müük
tel. 617 7111
merit@merit.ee
merit.ee